Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

de Lavinia in Prajituri, 7 Apr 2014 | 21390 vizualizari

 

O prajitura simpla, delicioasa si foarte frageda!

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri de zahar pentru caramel
  • 15 linguri lapte de soia
  • 15 linguri ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 700 ml lapte de soia
  • 150 g gris
  • 2 linguri praf budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama
  • 200 g dulceata de caise
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris:

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de zahar ars intr-un bol si l-am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei. Peste sirop am adaugat restul de zahar, uleiul, extractul de vanilie, un praf de sare si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am omogenizat bine toate ingredientele apoi am adaugat treptat faina cat cuprinde si am framantat pana cand am obtinut un aluat usor de intins si care nu se mai lipeste de maini. Am lasat aluatul la frigider pentru 1 ora.

Am impartit aluatul in 4 parti egale si am intins foi subtiri pe dosul tavii(40/30 cm) Am copt fiecare foaie in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7-8 minute sau pana cand se aureste usor pe margini.

Pentru crema am pus laptele de soia la fiert cu un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat grisul in ploaie si am amestecat energic cu un tel pana s-a umflat grisul. Am adaugat praful de budinca si am mai amestecat 1-2 minute pe foc mic.

Am luat de pe foc,am adaugat zaharul, zaharul vanilat si margarina taiata cubulete si am amestecat pana s-a topit margarina si zaharul. Am lasat crema la racit.

Peste prima foaie am pus jumatate din crema de gris,a doua foaie pe care am uns-o cu dulceata de caise, a treia foaie, cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.

Am pus folie peste prajitura si am dat-o la rece peste noapte (pentru a se inmuia bine foile si a se taia usor).  Am pudrat prajitura cu zahar pudra si am portionat-o dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de cacao