Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty in Prajituri, 16 Aug 2022 | 3849 vizualizari

 

Am vrut sa incerc si eu aceasta prajitura dupa reteta ta, draga Rocsi! 
A iesit foarte buna! Te pup!

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • Un varf de cutit mic de,curcuma,pentru culoarea aluatului
  • 1 esenta rom
  • Faina cat cuprinde, pentru un aluat nu foarte vartos,aproximativ 700g
  • 1 borcan 800g gem de prune
  • Un pumn plin cu miez de nuca
  • Coaja rasa de lamaie am avut eu si am amestecat-o cu gemul
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca:

Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.

Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos. 

Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator. 

Am pus miezul de nuca la cuptor pentru cateva minute apoi l-am faramat cu sucitorul.

Am amestecat gemul cu miezul de nuca si coaja de lamaie rasa

Aluatul l-am intins pe hartia pregatita cu dimensiunea tavii de copt, am asezat-o in tava, am intins gemul, apoi am ras deasupra,aluatul scos din congelator.

Am dat tava la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumeneasca usor.

Cand se raceste, se acopera cu folie si se lasa la fragezit pana a doua zi

Prajitura este si mai frageda, dupa doua zile, dar putem sa taiem si sa mancam imediat dupa ce se raceste

TIPS-URI

1

Tava sa fie cu dimensiunea 25/35cm

2

Cand aluatul capata consistenta, adaugam faina putin cate putin pana nu se mai lipeste de maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati