Prajitura de post, cu suc de rosii

de Rocsi in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 3281 vizualizari

 

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o pregatesc. M-am tinut de cuvant! Sper sa va placa si de ce nu, sa o pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 15 linguri ulei
    • 5 linguri zahar
    • 15 linguri suc de rosii
    • 1 lingurita bicarbonat
    • putina zeama de lamaie pentru stins bicarbonatul
    • 500-550 gr faina
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 pliculet zahar vanilat
    Crema:
    • 1 litru lapte de soia (puteti folosi si apa)
    • 10 linguri zahar
    • 200 gr gris
    • 200 gr margarina la pachet
    • coaja rasa de la o lamaie
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 borcan gem de prune de 400 gr (sau puteti folosi alt gem)
    • zahar pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post, cu suc de rosii:

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi faina cernuta, treptat. Amestecam cat putem cu o lingura, apoi framantam cu mana. Aluatul obtinut trebuie sa fie nelipicos si foarte usor de lucrat. Il impartim in 4 bile, il dam la frigider 20 de minute. Ungem cu ulei dosul unei tavi de 24/27 cm. Rupem o bucata de hartie de copt, presaram faina pe ea, luam prima bila de aluat si o intindem pe hartia de copt. O asezam de dosul tavii, indepartam hartia de copt. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 8-9 minute. Cand vedeti ca incep sa se rumeneasca usor marginile, inseamna ca este gata. La fel procedam si cu celelalte 3 foi. Le asezam pe un tocator si le lasam sa se raceasca.


Crema: Intr-o cratita punem laptele de soia cu zaharul. Le transferam pe foc si cand da in clocot, dam focul la mic, punem girsul in ploaie timp in care amestecam continuu cu un tel. Cand s-a ingrosat ca o budinca, luam crema de pe foc, adaugam coaja rasa de lamaie. Amestecam, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca putin. Cand este calduta crema, adaugam margarina de la temparatura camerei, mixam. La final incorporam zeama de lamaie si esenta de vanilie. Asezam o prima foaie pe tocator, punem jumatate din crema, o nivelam. Asezam a doua foaie, venim cu gemul, il nivelam (de preferat gemul sa fie putin mai tare, al meu a fost putin molicel si a mai curs). Asezam iar foaie, restul de crema si ultima foaie. Acoperim cu o folie si dam prajitura la frigider peste noapte. A doua zi, o portionam, o pudram cu zahar si servim. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post, cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

gaby_duceag 1

12.04.2016, 18:58

Rocsi 1

12.04.2016, 20:29

Cristinuta

Rocsi 1

12.04.2016, 20:29

Saru-mana Gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)