Desert prajitura de vis

de miremirc in Prajituri, 26 Ian 2013 | 327322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 10 albusuri
  • un praf sare
  • 10 linguri zahar
  • 100 g cocos
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt (80-82 % grasime)
  • 20 biscuiti simpli
  • 100 ml cafea indulcita
  • 3 llinguri lichior cafea (sau coniac, rom )
  • 200 g ciocolata
  • 4 linguri ulei
  • Decor :
  • cocos
  • bilute de ciocolata (sau ciocolata rasa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de vis:

2 Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final fulgii de cocos amestecati cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti cantitatea in 2 , inca de la inceput si coacem 2 foi.

Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele si punem pe aburi (circa 5-10 minute). Dam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul la temperatura camerei il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri, treptat, ca la maioneza. Aceasta crema o impartim in 3.

In plus topim pe aburi 200 g ciocolata rupta bucatele cu 4 linguri ulei. Pregatim o cafea pe care o indulcim dupa gust. In ea adaugam coniac sau rom, lichior de cafea.

Asamblare : Foaie cocos - 1/3 crema - biscuiti trecuti prin cafea indulcita - ciocolata topita cu uleiul. Dam la rece pentru a se intari ciocolata, circa 20 minute. Intindem 1/3 crema peste ciocolata intarita - a doua foaie de cocos - 1/3 crema - decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de vis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

oana_pisicutza16 1

12.12.2014, 19:05

foarte gustoasa abia astept sa o incerc si eu

denyy10 1

15.12.2015, 11:10

Pt.a nu fi gretoasa eu adaug zeama de la 2 lamai sau de la 2 portocale.Iese super gustoasa asa ! Incercati!

Sidy 1

17.12.2018, 08:23

A ajuns preferata familiei ! Arata minunat pe masa festiva...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah