Prajitura desteapta

de AndreeaJ in Prajituri, 17 Iun 2011 | 46864 vizualizari

 

Cea mai simpla si mai buna prajitura! Si pe bune ca e desteapta!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua proaspete
  • 300 g zahar
  • 250 g margarina (sau unt daca nu folosesti margarina)
  • 225 g faina
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Margarina sau untul topesti la microunde sau la foc mic si o lasi la racit, separi albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat, amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul, torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a.



Amesteci din nou bine de tot, adaugi faina cernuta, amesteci din nou pana se incorporeaza toata faina, apoi torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite. Albusurile le bati cu un praf de sare, si le incorporezi usor in aluatul de mai sus. Obtii o compozitie cam ca o smantana, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este.



O dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute. Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie. O lasi sa se raceasca complet (cel putin 3 ore, sau peste noapte chiar), altfel nu se taie bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

La Ancuta 1

17.06.2011, 22:10

mai rar combinatia asta: desteapta si frumoasa

DIANA B 1

18.06.2011, 12:11

BRAVOOOOOOOOOOOOOOO , chiar te admir ptr cat de bine-ti ies toate

merisor 1

14.07.2012, 11:15

e super prajitura!! si eu o fac din cand in cand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta