Prajitura eclair

de RuxyRux in Prajituri, 20 Noi 2010 | 6830 vizualizari

 

O prajitura pe gustul tuturor!

 

INGREDIENTE

Blatul:
  • 200 ml apa
  • 120 gr unt
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 praf sare  
Crema:  
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • o esenta de rom
  • 3 linguri faina+ 1 lingura amidon
  • 150 ml frisca gata batuta
  • 3 plic vanilie
  • 3 linguri cacao
  • frisca pentru ornat  
sirop de cioco:
  • o ciocolata topita 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura eclair:

Blatul :


Topim untul in apa si adugam si sarea.intre timp incingem cuptorul la 190 grade.


Adaugam si faina la compozitia cu unt si amestecam vartos pana se ingroasa.


Lasam la racit.


Adaugam cate un ou la aluat amestecand foarte bine.


Acesta este blatul nostru , pe care il intindem in tava de prajitura cu o spatula si il coacem in jur de 25 de min.



Crema:


Se pune laptele la foc, se adauga vanilia, cacaoa, romul.


Se bat ouale la mixer cu zaharul, faina, amidonul si se toarna in fir subtire peste laptele fierbinte...se amesteca tot timpul pentru ca se va umfla asa ca va trebui sa avem un vas mai mare in care preparam crema. Lasam la foc mic, cu mare grija amestecand permanent 15 min. Luam de pe foc, lasam la racit complet si adaugam usor frisca .


Restul e simplu, Luam blatul racit umplem cu crema, adaugam frisca batuta si ornam dupa dorinta cu sos de cioco....e minunata!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura eclair" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mena29 1

22.11.2010, 09:23

Ruxy,ce ma fac cu tine,nu reusesc sa-ti parcurg toate retetelenu stiu la care sa ma opresc,intru scurt pe site ca nu am timp si cand vin la tine in bucatarie gasesc o multime de retete noicand sa le vad pe toate?

RuxyRux 1

22.11.2010, 10:01

oana_d 1

22.11.2010, 22:07

Mmm, mi se face pofta numai cand vad poza aceea.. o sa visez la noapte numai ecler

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

ieri la 21:07

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

ieri la 20:17

Gogosi cu iaurt

ieri la 14:27

Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

de anuta 1

ieri la 12:10

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem