Prajitura ecler

de RuxyRux in Prajituri, 20 Noi 2010 | 9905 vizualizari

 

O prajitura pe gustul tuturor!

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 200 ml apa
  • 120 gr unt
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 praf sare  

Crema:  

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • o esenta de rom
  • 3 linguri faina+ 1 lingura amidon
  • 150 ml frisca gata batuta
  • 3 plic vanilie
  • 3 linguri cacao
  • frisca pentru ornat  

sirop de cioco:

  • o ciocolata topita 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ecler:

Blatul :

Topim untul in apa si adugam si sarea.intre timp incingem cuptorul la 190 grade.

Adaugam si faina la compozitia cu unt si amestecam vartos pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Adaugam cate un ou la aluat amestecand foarte bine.

Acesta este blatul nostru , pe care il intindem in tava de prajitura cu o spatula si il  coacem in jur de  25 de min.

 

Crema:

 Se pune laptele la foc, se adauga vanilia, cacaoa, romul.

 Se bat ouale la mixer cu zaharul, faina, amidonul si se toarna in fir subtire peste laptele fierbinte...se amesteca tot timpul pentru ca se va umfla asa ca va trebui sa avem un vas mai mare in care preparam crema. Lasam la foc mic, cu mare grija amestecand permanent 15 min. Luam de pe foc, lasam la racit complet si adaugam usor frisca .

 Restul e simplu, Luam blatul racit umplem cu crema, adaugam frisca batuta si ornam dupa dorinta cu sos de cioco....e minunata!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ecler" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

mena29 1

22.11.2010, 09:23

Ruxy,ce ma fac cu tine,nu reusesc sa-ti parcurg toate retetelenu stiu la care sa ma opresc,intru scurt pe site ca nu am timp si cand vin la tine in bucatarie gasesc o multime de retete noicand sa le vad pe toate?

RuxyRux 1

22.11.2010, 10:01

oana_d 1

22.11.2010, 22:07

Mmm, mi se face pofta numai cand vad poza aceea.. o sa visez la noapte numai ecler

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelenta