Desert prajitura Fanta

de Oana in Prajituri, 12 Noi 2011 | 146619 vizualizari

 

Demult voiam sa incerc prajitura asta, azi am cautat pe Bucataras si am gasit reteta :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 110 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 70 gr faina
  • 25 gr cacao
  • un plic praf de copt (10 gr)
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar fin sau pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 870 ml fanta de portocale
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie (80 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fanta:

Blat: Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga cate putin in amestecul de oua, mixand la viteza mica. Se tapeteaza o tava 20x30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce la cuptor, la foc mic, pana blatul este copt si trece "testul scobitorii". Se lasa apoi la racit.

Glazura: Budinca de vanilie se amesteca cu fanta in loc de lapte, conform instructiunilor de pe plic. Se lasa la racorit pana este gata crema.

Crema: Se amesteca untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul fin, apoi se adauga branza de vaci si vanilia, mixand bine pana crema devine pufoasa. Se intinde crema peste blatul rece, apoi se toarna deasupra budinca cu fanta.

Se pune prajitura la rece 4-5 ore, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe din compot