Prajitura Fanta

de Oana in Prajituri, 12 Noi 2011 | 114124 vizualizari

 

Demult voiam sa incerc prajitura asta, azi am cautat pe Bucataras si am gasit reteta :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar fin sau pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 870 ml fanta de portocale
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Se prepara intai blatul. Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga cate putin in amestecul de oua, mixand la viteza mica. Se tapeteaza o tava 20x30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce la cuptor, la foc mic, pana blatul este copt si trece "testul scobitorii". Se lasa apoi la racit.

Se prepara glazura, budinca de vanilie se amesteca cu fanta in loc de lapte, conform instructiunilor de pe plic. Se lasa la racorit pana este gata crema.

Pentru crema, se amesteca untul moale cu zaharul fin, apoi se adauga branza de vaci si vanilie, mixand bine pana crema devine pufoase. Se intinde crema peste blatul rece, apoi se toarna deasupra budinca cu fanta.

Se pune prajitura la rece 2-3 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Fanta-0
Prajitura Fanta-1
Prajitura Fanta-2
Prajitura Fanta-3
Prajitura Fanta-4
Prajitura Fanta-5

COMENTARII (29)

iri_iri

iri_iri 1

11.12.2013, 18:00

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.12.2013, 22:47

Khristiana

Khristiana 1

31.01.2014, 18:16

Abia astept sa o fac, f interesanta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!