Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua

de madi_marin in Prajituri, 30 Apr 2017 | 4905 vizualizari

 

E o prăjitură foarte gustoasă care se pregăteşte uşor. M-am inspirat de pe blogul Violetei Postolache, căreia îi mulţumesc pentru reţetă.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g miere
  • 50 g griş
  • 50 g cacao neagră
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml lapte condensat
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri miere
  • 1 pliculeţ gelatină granule
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua:

Pentru blat, se separă ouăle.

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul.

Se cern făina cu cacaua şi praful de copt şi se încorporează împreună cu grişul în compoziţia pregătită mai devreme, plus albuşurile bătute spumă tare.

Compoziţia se împarte in doua şi se vor coace două foi în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade C, pentru cca. 20 de minute.

Se dau la răcit, fiecare scoasă pe câte o hârtie de copt, dar nu înainte de a le dezlipi de pe foaia pe care le-am copt.

Pentru crema, hidratăm gelatina în 2 linguri apă rece, pentru câteva minute, după care o dizolvăm la foc mic până se lichefiază, dar fără să o fierbem.

Frişca lichidă se bate spumă tare, apoi se adaugă laptele condensat la temperatura camerei, vanilia şi mierea şi se amestecă bine, după care se încorporează rapid gelatina răcorită.

Se montează prăjitura tot în tava de aragaz : se tapetează cu folie de plastic sau hârtie de copt, se pune o foaie de blat, crema, apoi cealaltă foaie de blat. Se dă la rece, până a doua zi, când se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

madi_marin 1

01.05.2017, 20:25

fetele, multumesc! ma bucur mult ca va place si noua ne-a placut mult, sigur repet figura curand

Adi 1

02.05.2017, 21:40

Foarte buna!

miki_a 1

03.05.2017, 14:14

Ce aș mai mânca și eu o bucățică!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat