Desert prajitura frageda cu mere

de ralu_ca in Prajituri, 16 Noi 2014 | 66167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 250 g margarina
  • 4 oua
  • 600 g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 100 g zahar tos
  • 1 pachet praf copt
  • 1 pachet scortisoara
  • 1 cana nuci sfaramate
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frageda cu mere:

Am topit 200 g margarina si am amestecat cu faina pana ce se omogenizeaza. Am adaugat 4 oua, ulei, praf de copt si am framantat cu mana obtinand un aluat potrivit si nelipicios, pe care l-am lasat la frigider 1 ora.

Merele le-am taiat bucati (fara cotor) si le-am tocat cu robotul, le-am scurs si le-am calit cu 50 g unt si scortisoara si nuca.

Aluatul l-am impartit in 3 si am intins foi de marimea tavii (sa fie potrivita tava). Tava tapetata cu hartie de copt, foaie, jumatate din cantitatea de mere, foaie, mere si foaie deasupra.

Am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit (cam 50 minute) la foc potrivit.

Trebuie taiata cand se raceste pentru a nu se sfarama foaia si se pudreaza cu zahar.

O bunatate !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie