Desert prajitura frantuzeasca

de miremirc in Prajituri, 11 Ian 2013 | 93816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi cacao :
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 200 ml smantana
  • Umplutura :
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 150 g nuca cocos
  • visine (congelate sau din compot )
  • stafide (optional )
  • Crema :
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt (80-82% grasime)
  • Decor :
  • cacao sau cappuccino
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frantuzeasca:

Foi cacao: intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Aluatul obtinut il dam la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scotem din castron cu mainile infainate si il rasturnam pe masa tot cu faina. Impartim aluatul in 2. Pentru a obtine 2 parti egale (eu am aflat smecheria asta abia dupa ce am terminat prajitura :D ) il cantarim, abia apoi il impartim in 2.

Fiecare foaie de aluat o asezam pe o folie alimentara putin mai mare decat tava ( 25*35 cm ) in care vom coace prajitura. La inceput intindem aluatul cu mainile infainate, asezam peste el inca o folie alimentara si intindem cu sucitorul o foaie de dimensiunile tavii. Dam jos folia a doua, rulam aluatul de cacao pe sucitor si il intindem in tava, cu folia care a ramas lipita de aluat, in partea de sus.

Dam jos folia alimentara si aranjam cu mainile aluatul in tava, pentru a-i da o forma uniforma. La fel procedam si cu foaia a doua de aluat, dar pe aceasta o lasam deoparte, deoarece trebuie pregatita umplutura.

Umplutura: mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam treptat zaharul, iar la final nuca de cocos o vom incorpora, folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

Umplutura o intindem peste foaia de aluat intinsa deja in tava, iar deasupra asezam visine, dupa gust, apoi cea de a doua foaie de aluat. Ultima foaie o intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

Dam la cuptor (preincalzit) pentru circa 20-30 minute. Verificam cu scobitoarea.

Crema: galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca de vanilie, iar la final laptele fierbinte. Punem craticioara pe foc mic (in cazul in care aveti cratita cu fund dublu), in caz contrar pe aburi. Amestecam pana se ingroasa crema. Luam de pe foc apoi si o lasam sa se raceasca. Acoperim cu o folie alimentara pentru a nu se forma crusta deasupra cremei.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat cate o lingura din crema de oua racita, ca la maioneza.

Aceasta crema o intindem peste prajitura coapta si racita, iar deasupra pudram cu cappuccino si cacao.

Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi o putem taia si servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Simeona 1

19.04.2014, 13:25

Multumesc mult pentru precizari. Eu am facut-o astazi dupa alta reteta si nu-mi dadeam seama ce-am gresit. Bucurii si pace sa aveti!

Xandrinne 1

23.08.2015, 08:00

IonelaMancescu 1

05.01.2018, 13:45

Foarte foarte buna 😍😍multumesc😘😘

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec la tava cu visine