Prajitura furnicuta

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Iul 2014 | 17885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Folosim o tava cu dimensiunile 20/28cm

Pentru primul blat

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • un vf cutit sare

Pentru al doilea blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri mac
  • 3 linguri faina
  • un vf cutit sare

Pentru crema

  • 250 gr unt
  • 10 linguri zahar
  • 9 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 5 linguri apa

In plus

  • 2 foi napolitana 20/28
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura furnicuta:

Blat 1



  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. Bate spuma albusurile cu un praf de sare .Adauga apoi, treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Trebuie sa obtii o compozitie ferma care la atingere formeaza tzepi.

  3. Adauga faina cernuta si nuca si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, cu o lingura.

  4. Pui hartie de copt in tava si distribui lingura cu lingura compozitia apoi nivelezi.

  5. Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasi pana ce blatul prinde o culoare usor aurie.


Blat 2



  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. Bate spuma albusurile cu un praf de sare .Adauga apoi, treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Trebuie sa obtii o compozitie ferma care la atingere formeaza tzepi.

  3. Adauga faina cernuta si macul, si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

  4. Pui hartie de copt in tava si distribui lingura cu lingura compozitia apoi nivelezi.

  5. Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasi pana ce blatul prinde o culoare usor aurie.


Crema



  1. Untul lasat la temperatura camerei il mixezi spuma.

  2. Galbenusurile impreuna cu zaharul si apa le amesteci intr-un vas cu fund dublu.

  3. Pui vasul pe foc si lasi la foc mic, amestecand continuu, pana ce compozitia capata consistenta unei budinci/a unei smantani.

  4. Lasi sa se raceasca complet si adaugi esenta de vanilie si coaja rasa de portocala. Iei din compozitie si adaugi lingura cu lingura peste unt, mixand la treapta 1.


Asamblare



  1. Asezi pe tava o foaie de napolitana peste care intinzi 1/3 din crema. Urmeaza blatul cu mac pe care-l pui cu partea superioara peste foaia de napolitana cu crema (il rastorni), si desprinzi usor hartia de copt.

  2. Intinzi peste blatul cu mac 1/3 din crema apoi asezi blatul cu nuca in acelasi mod.

  3. Desprinzi hartia de copt, intinzi restul de crema si asezi cea de-a doua foaie de napolitana.

  4. Daca e cazul taie cu un cutit marginile de blat care depasesc dimensiunea foii de napolitana.


Pune o greutate deasupra, sa se lipeasca crema de foi.


Portioneaza cu un cutit subtire, bine ascutit. Se taie foarte frumos

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura furnicuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Aurelia 07_07 1

09.07.2014, 20:45

La favorite

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:03

O am si eu in plan...arata absolut senzational!

kytz 1

15.09.2017, 09:22

Arată foarte interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta