Prajitura furnicuta

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Iul 2014 | 25046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Folosim o tava cu dimensiunile 20/28cm

Pentru primul blat

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • un vf cutit sare

Pentru al doilea blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri mac
  • 3 linguri faina
  • un vf cutit sare

Pentru crema

  • 250 gr unt
  • 10 linguri zahar
  • 9 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 5 linguri apa

In plus

  • 2 foi napolitana 20/28
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura furnicuta:

Blat 1



  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. Bate spuma albusurile cu un praf de sare .Adauga apoi, treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Trebuie sa obtii o compozitie ferma care la atingere formeaza tzepi.

  3. Adauga faina cernuta si nuca si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, cu o lingura.

  4. Pui hartie de copt in tava si distribui lingura cu lingura compozitia apoi nivelezi.

  5. Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasi pana ce blatul prinde o culoare usor aurie.


Blat 2



  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. Bate spuma albusurile cu un praf de sare .Adauga apoi, treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Trebuie sa obtii o compozitie ferma care la atingere formeaza tzepi.

  3. Adauga faina cernuta si macul, si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

  4. Pui hartie de copt in tava si distribui lingura cu lingura compozitia apoi nivelezi.

  5. Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasi pana ce blatul prinde o culoare usor aurie.


Crema



  1. Untul lasat la temperatura camerei il mixezi spuma.

  2. Galbenusurile impreuna cu zaharul si apa le amesteci intr-un vas cu fund dublu.

  3. Pui vasul pe foc si lasi la foc mic, amestecand continuu, pana ce compozitia capata consistenta unei budinci/a unei smantani.

  4. Lasi sa se raceasca complet si adaugi esenta de vanilie si coaja rasa de portocala. Iei din compozitie si adaugi lingura cu lingura peste unt, mixand la treapta 1.


Asamblare



  1. Asezi pe tava o foaie de napolitana peste care intinzi 1/3 din crema. Urmeaza blatul cu mac pe care-l pui cu partea superioara peste foaia de napolitana cu crema (il rastorni), si desprinzi usor hartia de copt.

  2. Intinzi peste blatul cu mac 1/3 din crema apoi asezi blatul cu nuca in acelasi mod.

  3. Desprinzi hartia de copt, intinzi restul de crema si asezi cea de-a doua foaie de napolitana.

  4. Daca e cazul taie cu un cutit marginile de blat care depasesc dimensiunea foii de napolitana.


Pune o greutate deasupra, sa se lipeasca crema de foi.


Portioneaza cu un cutit subtire, bine ascutit. Se taie foarte frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura furnicuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:03

O am si eu in plan...arata absolut senzational!

kytz 1

15.09.2017, 09:22

Arată foarte interesant!

katty 1

21.11.2018, 15:00

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta