Prajitura "Furtuna in desert"

de miremirc in Prajituri, 25 Apr 2011 | 77774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1 :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 lg apa clocotita
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • Blat 2 :
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 3 lg faina
  • 250 g nuca prajita si taiata
  • Crema 1 :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g unt
  • Crema 2 :
  • 350 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 3 lg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Glazura :
  • 100 ciocolata cu lapte milka
  • 1 lg unt
  • 2 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Furtuna in desert":

Pentru blat 1 : mixam ouale cu zaharul pana isi dublesc volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute.Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.


Pentru blat 2 : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25*39cm).


Pentru crema 1 : mixam galbenusurile cu zaharul pe aburi pana obtinem o crema pe care o lasam sa se raceasca; intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.


Pentru crema 2 : fierbem o budinca de vanilie in mod normal pe care o lasam sa se raceasca.

Cele doua creme le amestecam.


Pentru glazura : pe aburi topim ciocolata cu untul si cu laptele si amestecam pana se omogenizeaza ; lasam putin sa se racoreasca si turnam deasupra pe prajitura.


Asamblare : 1/2 blat 1- 1/2 crema-blat 2- 1/2 crema-1/2 blat 1-glazura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Furtuna in desert"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (25)

ReteteDePoveste 1

02.09.2013, 10:14

babi5 1

02.09.2013, 12:54

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!