Prajitura Inghetata

de crinined in Prajituri, 13 Iul 2014 | 47380 vizualizari

 

O prajitura deosebita, extrem de delicioasa si eleganta.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un vf cutit bicarbonat
  • un vf cutit sare
  • 2 linguri cacao
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 250 gr margarina rama
  • 2 linguri zahar
  • 160 gr zahar pudra vanilat
  • 2 linguri faina
  • Spuma
  • 4 albusuri
  • 3 plicuri zahar pudra vanilat (240 gr)
  • Ciocolata rasa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Inghetata:

Blat Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, faina, iaurtul/ sana, chefir sau smantana, foarte putina sare. 

Se pune amestecul, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa care facem proba cu scobitoarea, pentru a  ne asigura ca este copt.

Sirop Apa se fierbe cu  zaharul, in care adaugam, dupa ce s-a racit, o fiola esenta  de rom .

Crema  Se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar, faina, laptele, pe baie de abur pina se ingroasa.  Separat, se freaca un pachet de margarina ( Rama cub 250gr.) cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga la crema de galbenusuri, racita. Se intinde crema pe blatul insiropat .

Spuma Pe abur, se bat cele albusurile, foarte bine, se adauga  cate putin zahar pudra  vanilat pana cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul. Se intinde spuma, asa calduta, peste crema. Cand s-a racit putin, peste spuma, radem ciocolata neagra.

Pentru  reusita, recomand: margarina Rama, zaharul pudra vanilat si esenta fiola dr. Oetker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

12.06.2015, 11:48

yammmi

Lina24 1

25.12.2015, 10:21

Apicius 1

14.05.2016, 16:46

Cu tot respectul, dar derutaţi lumea.La blat nu aţi spus nimic de adăugarea gălbenuşurilor, decât de albuşuri.Sunt persoane care iau de bun ceea ce scrieţi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA