Desert prajitura Inghetata

de crinined in Prajituri, 13 Iul 2014 | 83607 vizualizari

 

O prajitura deosebita, extrem de delicioasa si eleganta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un varf cutit bicarbonat
  • un varf cutit sare
  • 2 linguri cacao
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 250 gr margarina rama
  • 2 linguri zahar
  • 160 gr zahar pudra vanilat
  • 2 linguri faina
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 3 plicuri zahar pudra vanilat (240 gr)
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Inghetata:

Blat: Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, apoi faina, galbenusurile, iaurtul (sau sana, chefir, ori smantana), si foarte putina sare. Se incorporeaza totul bine.

Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa care facem proba cu scobitoarea, pentru a ne asigura ca este copt. Se lasa apoi la racit.

Sirop: Apa se fierbe cu zaharul. Dupa ce s-a racit se adauga o fiola de esenta de rom.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar, faina, laptele pe baie de aburi pana se ingroasa.  Separat, se freaca un pachet de margarina ( Rama, un cub de 250gr) cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga la crema de galbenusuri racita. Se intinde crema pe blatul insiropat .

Spuma: Se bat bine cele 4 albusuri pe aburi, se adauga cate putin zahar pudra vanilat, pana cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul. Se intinde spuma, asa calduta, peste crema. Cand s-a racit putin, peste spuma radem ciocolata neagra.

Pentru  reusita, recomand: margarina Rama, zaharul pudra vanilat si esenta fiola dr. Oetker.

Se lasa prajitura la rece cateva ore, apoi se taie cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

12.06.2015, 11:48

yammmi

Lina24 1

25.12.2015, 10:21

Apicius 1

14.05.2016, 16:46

Cu tot respectul, dar derutaţi lumea.La blat nu aţi spus nimic de adăugarea gălbenuşurilor, decât de albuşuri.Sunt persoane care iau de bun ceea ce scrieţi.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat