Prajitura Kati

de mirela0911 in Prajituri, 22 Feb 2015 | 9579 vizualizari

 

O prajitura care era nelipsita la sarbatori, cand eram copii. Zilele trecute a primit fiica-mea la gradi gustare pentru acasa o bucata de prajitura Kati si mi s-a facut o poftaaa si am zis ca trebuie neaparat sa o fac. Si am facut, si ce de s-a mai mancat!

 

INGREDIENTE

Pt. 3 foi:
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g untura
  • 3 galbenusuri
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 5 lg smantana
Pt. crema:
  • 1 foaie sfaramata
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg gem de visine
  • 50 ml esenta de rom
Spuma:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • ciocolata amaruie rasa
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untura, coaja rasa de lamaie, amoniacul stins, gălbenușurile si smantana. Se amesteca ingredientele apoi se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen si care nu se lipeste de degete. Se imparte in 3 parti egale. Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu putina faina la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Lasam foile sa se raceasca.


Crema: Cea mai nereusita foaie se zdrobeste si se pune in cei 150 ml lapte amestecat cu zaharul cu aroma de rom. Se lasa sa absoarba bine laptele. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se pune putin cate putin din foaia zdrobita si imbibata cu lapte peste crema de unt amestecand usor. La final se adauga cacaoa, gemul de visine si esenta de rom. Se omogenizeaza.


Se ia o foaie, se aseaza pe un platou si se unge cu toata crema. Se aseaza a doua foaie dupa care se pune intr-o punga si se da la rece.


Spuma: Se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se continua pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase putin spuma. Se ia de pe aburi si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata amaruie. Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem acrisor.

2

Esenta de rom se poate adauga in cantitate mai mare sau mai mica in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

_Alina_ 1

23.02.2015, 12:05

Panacris 1

23.02.2015, 18:41

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie zdrobita