Prajitura Kati

de mirela0911 in Prajituri, 22 Feb 2015 | 33831 vizualizari

 

O prajitura care era nelipsita la sarbatori, cand eram copii. Zilele trecute a primit fiica-mea la gradi gustare pentru acasa o bucata de prajitura Kati si mi s-a facut o poftaaa si am zis ca trebuie neaparat sa o fac. Si am facut, si ce s-a mai mancat!

 

INGREDIENTE

Pt. 3 foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g untura
  • 3 galbenusuri
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 5 lg smantana

Pt. crema:

  • 1 foaie sfaramata
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg gem de visine
  • 50 ml esenta de rom

Spuma:

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • ciocolata amaruie rasa
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untura, coaja rasa de lamaie, amoniacul stins, gălbenușurile si smantana. Se amesteca ingredientele apoi se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen si care nu se lipeste de degete. Se imparte in 3 parti egale. Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu putina faina la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Lasam foile sa se raceasca.

Crema: Cea mai nereusita foaie se zdrobeste si se pune in cei 150 ml lapte amestecat cu zaharul cu aroma de rom. Se lasa sa absoarba bine laptele. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se pune putin cate putin din foaia zdrobita si imbibata cu lapte peste crema de unt amestecand usor. La final se adauga cacaoa, gemul de visine si esenta de rom. Se omogenizeaza.

Se ia o foaie, se aseaza pe un platou si se unge cu toata crema. Se aseaza a doua foaie dupa care se pune intr-o punga si se da la rece. 

Spuma: Se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se continua pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase putin spuma. Se ia de pe aburi si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata amaruie. Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se portioneaza si se serveste. 

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem acrisor.

2

Esenta de rom se poate adauga in cantitate mai mare sau mai mica in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Panacris 1

23.02.2015, 18:41

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:30

Rahela Velicu 1

10.08.2017, 15:56

In week-end vreau sa incerc, am mancat la cineva si mi-a placut tare mult.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie zdrobita