Prajitura Kinder

de Maria_Laura in Prajituri, 3 Feb 2014 | 15481 vizualizari

 

O minunatie de prajitura cu o multime de arome!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. nuca prajita si taiata
  • o cutie Finetti
  • biscuiti
  • 1 ciocolata
  • cafea ness
  • rom
  • 150 ml frisca
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 250 gr. zahar
  • 1 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder:

Cele 200 gr. de nuca prajita si taiata se pun in tava bine unsa in care urmeaza sa fie copt blatul.


Pentru blat:


Albusurile se mixeaza pana devin spuma, se adauga zaharul si in continuare mixam pana zaharul s-a topit. Adaugam nuca de cocos si faina. Totul se pune in tava, peste nuca si se introduce la cuptor (~20'-30'). Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se intoarce astfel incat nuca sa ramana jos, iar cand s-a racit putin, se unge cu Finetti.


Crema:


Cele 8 galbenusuri se amesteca cu praful de budinca si se dilueaza cu lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul; cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile si budinca. Se fierb bine pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi adaugam untul (mixam prima data untul si adaugam crema putin cate putin)!


Crema se imparte in doua parti egale; intr-una din parti se adauga o ciocolata topita!


Asamblarea prajiturii:


-blatul (nuca in jos) peste care s-a adaugat finetti; peste finetti se pune crema galbena, urmeaza un strat de biscuti (eu am pus Petit Beure) inmuitati in cafea ness cu rom, peste biscuiti punem crema in care am pus si ciocolata topita, iar peste aceasta crema punem un strat de frisca si presaram nuca de cocos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Alina26 1

03.02.2014, 19:10

super buna!!!!!

Rocsi 1

03.02.2014, 21:24

Ce buna este

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lapte