Prajitura Kinder

de Maria_Laura in Prajituri, 3 Feb 2014 | 15840 vizualizari

 

O minunatie de prajitura cu o multime de arome!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. nuca prajita si taiata
  • o cutie Finetti
  • biscuiti
  • 1 ciocolata
  • cafea ness
  • rom
  • 150 ml frisca
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 250 gr. zahar
  • 1 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder:

Cele 200 gr. de nuca prajita si taiata se pun in tava bine unsa in care urmeaza sa fie copt blatul.


Pentru blat:


Albusurile se mixeaza pana devin spuma, se adauga zaharul si in continuare mixam pana zaharul s-a topit. Adaugam nuca de cocos si faina. Totul se pune in tava, peste nuca si se introduce la cuptor (~20'-30'). Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se intoarce astfel incat nuca sa ramana jos, iar cand s-a racit putin, se unge cu Finetti.


Crema:


Cele 8 galbenusuri se amesteca cu praful de budinca si se dilueaza cu lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul; cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile si budinca. Se fierb bine pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi adaugam untul (mixam prima data untul si adaugam crema putin cate putin)!


Crema se imparte in doua parti egale; intr-una din parti se adauga o ciocolata topita!


Asamblarea prajiturii:


-blatul (nuca in jos) peste care s-a adaugat finetti; peste finetti se pune crema galbena, urmeaza un strat de biscuti (eu am pus Petit Beure) inmuitati in cafea ness cu rom, peste biscuiti punem crema in care am pus si ciocolata topita, iar peste aceasta crema punem un strat de frisca si presaram nuca de cocos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Alina26 1

03.02.2014, 19:10

super buna!!!!!

Rocsi 1

03.02.2014, 21:24

Ce buna este

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui