Desert prajitura Kinder Bueno

de Lavinia in Prajituri, 21 Sep 2013 | 133227 vizualizari

 

O prajitura care imi place foarte mult! :) Este delicata si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3,5  linguri de faina
  • 3,5 linguri de pesmet fin
  • 120 g nuci macinate
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt

In plus:

  • 1 cutie Fineti/Nutella de 400 g
  • 1 pachet de biscuiti de calitate(aprox. 140-150 g )
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata cu alune rasa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Bueno:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca faina cu pesmetul si praful de copt. Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. La final adauga nuca macinata. Tapeteaza o  tava (35x25 cm) cu unt si hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute (faceti testul scobitorii).

Scoate blatul din tava, indeparteaza hartia de copt de pe margini apoi unge-l cat e fierbinte cu finetti sau nutella.

Lasa prajitura la racit la temperatura camerei apoi pune-o la figider pana se intareste crema de ciocolata.

Crema: Mixeaza galbenusurile cu zaharul, adauga praful de budinca, faina apoi laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa budinca la racit. Mixeaza untu la temperatura camerei pana obtii o spuma, apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa .

Asamblare: Imparte crema in doua. Pune o parte din crema peste blat si niveleaza bine. Peste crema de vanilie pune un strat de biscuiti. Amesteca restul de crema cu cacao, apoi pune-o peste biscuiti.

Da prajitura la rece pana se intareste crema.

Bate frisca bine, apoi intinde-o uniform peste prajitura.

Decoreaza cu ciocolata cu alune data pe razatoare. Pune iar prajitur ala rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brownie cu cioco neagra si topping de caramele si nuci