Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O prajitura care imi place foarte mult! :) Este delicata si foarte gustoasa!
Blat:
Crema:
In plus:
Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca faina cu pesmetul si praful de copt. Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. La final adauga nuca macinata. Tapeteaza o tava (35x25 cm) cu unt si hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute (faceti testul scobitorii).
Scoate blatul din tava, indeparteaza hartia de copt de pe margini apoi unge-l cat e fierbinte cu finetti sau nutella.
Lasa prajitura la racit la temperatura camerei apoi pune-o la figider pana se intareste crema de ciocolata.
Crema: Mixeaza galbenusurile cu zaharul, adauga praful de budinca, faina apoi laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa budinca la racit. Mixeaza untu la temperatura camerei pana obtii o spuma, apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa .
Asamblare: Imparte crema in doua. Pune o parte din crema peste blat si niveleaza bine. Peste crema de vanilie pune un strat de biscuiti. Amesteca restul de crema cu cacao, apoi pune-o peste biscuiti.
Da prajitura la rece pana se intareste crema.
Bate frisca bine, apoi intinde-o uniform peste prajitura.
Decoreaza cu ciocolata cu alune data pe razatoare. Pune iar prajitur ala rece cateva ore.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult