Desert prajitura Lady Di

de Constelatialeu in Prajituri, 25 Sep 2021 | 4664 vizualizari

 

M-am inspirat de la chef Nicolae Tomescu, nu m-am tinut eu de reteta 100% pentru ca si deoarece trebuia sa-mi pun si eu amprenta, pana si denumirea am ''dichisit-o'' eu, din Printesa Diana in Lady Di, aceiasi Marie...

 

INGREDIENTE

  • Forma 28/28 cm
  • Crema de vanilie
  • 600 ml lapte 3,5 % grasime
  • 60 g amidon
  • 100 g zahar
  • esenta vanilei
  • 3 galbenusuri
  • 120 g unt cu 82% grasime
  • Dulceata de fragi
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 70 g zahar
  • esenta vanilie
  • Blat bezea cu nuca
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri nuca prajita si macinata
  • un praf de sare
  • Blat cacao
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • Blat vanilie
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • esenta vanilie
  • un praf sare
  • Crema mascarpone
  • 150 ml smatana pentru frisca
  • 300 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • Decor
  • krant maruntit si cacao
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Lady Di:

Mai intai am facut crema de vanilie si siropul.

Crema de vanilie :  Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si vanilia le-am pus pe foc sa se infierbante, apoi am turnat peste amestecul de galbenusuri si amidon. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am obtinut o crema legata. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat untul, am amestecat pa ce untul sa topit tot. Am asezat o folie alimentara direct pe crema si am lasat sa se raceasca.

Sirop : Apa zaharul si esenta le-am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote. Apoi am lasat siropul sa se raceasca.

Blat de bezea cu nuca : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am adaugat faina amestecata cu nuca si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava 28/28 cm cu hartie de copt, am intins compozitia in tava , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 25 min , apoi am scos foaia din tava si am lasat-o sa se raceasca apoi am desfacut hartia de copt.

Blat cacao : Faina si cacaoa le-am cernut si le-am amestecat. Galbenusurile le-am frecat cu ulei. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, apoi laptele,  si la final faina cu cacao, toate cu miscari lente de jos in sus.  Am tapetat o tava 28/28 cm cu hartie de copt, am intins compozitia in tava , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 15 min , apoi am scos foaia din tava si am lasat-o sa se raceasca apoi am desfacut hartia de copt.

Blat de vanilie :Galbenusurile le-am frecat cu ulei. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, apoi laptele, esenta de vanilie si la final faina, toate cu miscari lente de jos in sus.  Am tapetat o tava 28/28 cm cu hartie de copt, am intins compozitia in tava , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 15 min , apoi am scos foaia din tava si am lasat-o sa se raceasca apoi am desfacut hartia de copt.

Crema de mascarpone : Intr-un castron am pus smatana peentru frisca, mascarponele si zaharul pudra si le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Am asezat blatul de vanilie, l-am isiropat , am intins 1/2 din crema de vanilie, peste crema am asezat fragi din dulceata. Am asezat blatul de cacao pe care l-am insiropat, apoi am intins crema de  mascarpone, am asezat si blatul de bezea peste care am intins restul de crema de vanilie.Am decorat cu krant maruntit si cacao. Am dat prajtura la frigider pana a doua zi cand am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Lady Di" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz