Prajitura Lamaita

de Valclaudia in Prajituri, 30 Noi 2016 | 10131 vizualizari

 

Pentru reteta cu numarul 1000, am ales ceea ce pe mine ma reprezinta, nimic sofisticat... doar gustul copilariei invaluit in aroma de lamaie si miere, alaturi de multa, multa caldura! Va iubesc si va multumesc ca existati! <3

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 1 cana zahar tos
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de scortisoara
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 200 gr. unt gras
  • 250 gr. ricotta
  • 300 ml lapte rece
  • 6 linguri gris
  • 250 gr. zahar tos
  • 1 sticluta esenta de lamaie
  • 1 lamaie (sucul+coaja rasa)

Decor:

  • 200 gr. ciocolata alba
  • 4 linguri frisca lichida
  • cristale de zahar roz
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul.

Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus.

Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul fierbinte de pe foc,turnandu-le in fir subtire.

Oprim focul, incorporam faina si lasam aluatul deoparte cca. 1 ora.

Impartim aluatul in 4 portii, preincalzim cuptorul la 175 grade C, ungem dosul tavii cu putin ulei, intindem foaia de aluat pe tava, intepam cu furculita din loc in loc si coacem apoi foile pe rand pana devin aurii.

Le lasam de racit si ne ocupam de crema:

Fierbem cele 6 linguri de gris in 300 ml lapte + zaharul pana se ingroasa.

Lasam la racit complet, apoi mixam grisul cu zeama de lamaie, esenta de lamaie si branza ricotta pana la omogenizare;

Adaugam untul la temperatura camerei si coaja de lamaie, mixam pana obtinem o crema fina.

Umplem foile, apoi glazuram prajitura cu ciocolata alba topita in cateva linguri de frisca, decoram cu cristale roz de zahar.

Lasam peste noapte prajitura, dimineata portionam si servim la cafea sau ceai ;)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca