Prajitura Lamaita

de Valclaudia in Prajituri, 30 Noi 2016 | 3448 vizualizari

 

Pentru reteta cu numarul 1000, am ales ceea ce pe mine ma reprezinta, nimic sofisticat... doar gustul copilariei invaluit in aroma de lamaie si miere, alaturi de multa, multa caldura! Va iubesc si va multumesc ca existati! <3

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 1 cana zahar tos
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de scortisoara
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 200 gr. unt gras
  • 250 gr. ricotta
  • 300 ml lapte rece
  • 6 linguri gris
  • 250 gr. zahar tos
  • 1 sticluta esenta de lamaie
  • 1 lamaie (sucul+coaja rasa)

Decor:

  • 200 gr. ciocolata alba
  • 4 linguri frisca lichida
  • cristale de zahar roz
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul.


Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus.


Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul fierbinte de pe foc,turnandu-le in fir subtire.


Oprim focul, incorporam faina si lasam aluatul deoparte cca. 1 ora.


Impartim aluatul in 4 portii, preincalzim cuptorul la 175 grade C, ungem dosul tavii cu putin ulei, intindem foaia de aluat pe tava, intepam cu furculita din loc in loc si coacem apoi foile pe rand pana devin aurii.


Le lasam de racit si ne ocupam de crema:


Fierbem cele 6 linguri de gris in 300 ml lapte + zaharul pana se ingroasa.


Lasam la racit complet, apoi mixam grisul cu zeama de lamaie, esenta de lamaie si branza ricotta pana la omogenizare;


Adaugam untul la temperatura camerei si coaja de lamaie, mixam pana obtinem o crema fina.


Umplem foile, apoi glazuram prajitura cu ciocolata alba topita in cateva linguri de frisca, decoram cu cristale roz de zahar.


Lasam peste noapte prajitura, dimineata portionam si servim la cafea sau ceai ;)


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ina 1

04.12.2016, 17:36

deliciu

noiinbucatarie 1

05.12.2016, 16:23

Panacris 1

26.05.2017, 18:08

Daaaaa, erau și sunt,nelipsite de sărbători!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci