Prajitura Lamaita

de Valclaudia in Prajituri, 30 Noi 2016 | 4596 vizualizari

 

Pentru reteta cu numarul 1000, am ales ceea ce pe mine ma reprezinta, nimic sofisticat... doar gustul copilariei invaluit in aroma de lamaie si miere, alaturi de multa, multa caldura! Va iubesc si va multumesc ca existati! <3

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 1 cana zahar tos
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de scortisoara
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 200 gr. unt gras
  • 250 gr. ricotta
  • 300 ml lapte rece
  • 6 linguri gris
  • 250 gr. zahar tos
  • 1 sticluta esenta de lamaie
  • 1 lamaie (sucul+coaja rasa)

Decor:

  • 200 gr. ciocolata alba
  • 4 linguri frisca lichida
  • cristale de zahar roz
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul.


Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus.


Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul fierbinte de pe foc,turnandu-le in fir subtire.


Oprim focul, incorporam faina si lasam aluatul deoparte cca. 1 ora.


Impartim aluatul in 4 portii, preincalzim cuptorul la 175 grade C, ungem dosul tavii cu putin ulei, intindem foaia de aluat pe tava, intepam cu furculita din loc in loc si coacem apoi foile pe rand pana devin aurii.


Le lasam de racit si ne ocupam de crema:


Fierbem cele 6 linguri de gris in 300 ml lapte + zaharul pana se ingroasa.


Lasam la racit complet, apoi mixam grisul cu zeama de lamaie, esenta de lamaie si branza ricotta pana la omogenizare;


Adaugam untul la temperatura camerei si coaja de lamaie, mixam pana obtinem o crema fina.


Umplem foile, apoi glazuram prajitura cu ciocolata alba topita in cateva linguri de frisca, decoram cu cristale roz de zahar.


Lasam peste noapte prajitura, dimineata portionam si servim la cafea sau ceai ;)


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ina 1

04.12.2016, 17:36

deliciu

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:23

Panacris 1

26.05.2017, 18:08

Daaaaa, erau și sunt,nelipsite de sărbători!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere