Prajitura Maria-Elena

de burdulea56 in Dulciuri, 30 Iun 2010 | 93093 vizualizari

 

Aceasta prajitura este preferata mea, o pregatesc in tava mare de la aragaz, cu dimensiunea 28x40 cm. Imi place atunci cand scriu o reteta sa fac cunoscuta si dimensiunea tavii, am deprins acest obicei de la profesoara mea de indeletniciri practice, care ne-a invatat primele notiuni legate de gatit.

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • 6 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 galbenusuri,
  • o jumatate praf de copt,
  • 6 linguri de faina.
  • Blatul 2:
  • alte 6 albusuri,
  • 6 linguri de zahar,
  • 250 grame nuca macinata,
  • o jumatate praf de copt,
  • 2 linguri de faina.
  • Crema:
  • 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2),
  • 250 grame zahar pudra,
  • 2 sau 3 vanilii,
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte,
  • 2 pachete de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Maria-Elena:

Preparam blatul 1:


6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.


Preparam blatul 2:


alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.


Preparam crema:


6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte,apoi se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intr-un vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intruna punem 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata.


Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.










 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria-Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (30)

julyalina 1

22.10.2013, 10:45

ce inseamna jumatate praf de copt? jumatate de plic? jumatate de lingurita? jumatate de lingura?

laura_n 1

22.10.2013, 14:00

julyalina, poti folosi jumatate de plic sau un plic. nu se intampla nimic daca pui un plic intreg de obicei, un pliculet intreg se foloseste pentru aproximativ 500 gr faina, asa ca la cata faina este necesara la blaturi, e refera la jumatate de plic.
Plus ca un plic intreg are aproximativ 2 lingurite de praf

Zorina 1

15.05.2014, 21:21

Cum vine 2 sau 3 vanilii? Este plicuri sau lingurite?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34