Desert prajitura Maria-Elena

de burdulea56 in Prajituri, 30 Iun 2010 | 166270 vizualizari

 

Aceasta prajitura este preferata mea, o pregatesc in tava mare de la aragaz, cu dimensiunea 28x40 cm. Imi place atunci cand scriu o reteta sa fac cunoscuta si dimensiunea tavii, am deprins acest obicei de la profesoara mea de indeletniciri practice, care ne-a invatat primele notiuni legate de gatit.

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • o jumatate praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • Blatul 2:
  • alte 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • o jumatate praf de copt
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2)
  • 250 grame zahar pudra
  • 2 sau 3 vanilii
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 pachete de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Maria-Elena:

Blatul 1: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, se pun apoi cele 6 galbenusuri, o jumatate pliculet praf de copt si 6 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Se lasa apoi la racit

Blatul 2:  Alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi 250 grame nuca macinata, o jumatate pliculet praf de copt si 2 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in aceeasi tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Cand s-a rumenit usor se scoate si se lasa la racit.

Crema:  Cele 6 galbenusuri ramase de la blatul 2 se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, apoi se fierbe crema de preferat pe abur (dar se poate si la foc mic intr-un vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa, daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intr-una punem 2 linguri de cacao si se pune intre cele doua foi de blat, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata peste ea.

Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.

Se lasa la frigider cateva ore, apoi se poate portiona.



 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Maria-Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

22.10.2013, 14:00

julyalina, poti folosi jumatate de plic sau un plic. nu se intampla nimic daca pui un plic intreg de obicei, un pliculet intreg se foloseste pentru aproximativ 500 gr faina, asa ca la cata faina este necesara la blaturi, e refera la jumatate de plic.
Plus ca un plic intreg are aproximativ 2 lingurite de praf

Zorina 1

15.05.2014, 21:21

Cum vine 2 sau 3 vanilii? Este plicuri sau lingurite?

Rahela Velicu 1

03.11.2021, 17:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară