PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT

de trifadalia in Dulciuri, 19 Mar 2018 | 5617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitane
  • 125 gr faina
  • praf de copt 8 grame
  • 200 gr rahat
  • 125 gr miez de nuca prajita
  • 200 gr caise confiate
  • 7 oua
  • 150 ge zahar
  • 250 gr unt
  • 10 gr zahat vaniliat
  • ciocolata pentru topit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT:

125 ge de faina se amesteca cu praful de copt, peste care se adauga rahatul taiat cubulete, miezul de nuca prajit, caisele confiate si se amesteca.

Albusurile de la cele 7 oua se bat spuma cu un praf de sare si cu 120 gr de zahar, apoi treptat se incorporeaza faina cu fructele uscate peste albusuri amestecand cu o lingura de sus in jos.

Se da tava unsa cu ulei si taoetata cu faina la copt in cuptorul incalzit la 170 de grade pentru 25 de mnute.

Se lasa sa se raceasca.

Cele 7 galbenusuri se amesteca cu 150 gr de zahar pana galbenusurile isi dubleaza volumul. In alt castron se amesteca untul cu 10 gr de zahar vaniliat, apoi se toarna galbenusurile peste untul frecat.

Asamblare:

1 foaie de napolitata, blatul copt cu fructe, peste blat se pune din nou crema apoi inca o foaie de napolitana. Deasupra se pune ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi ca la bunica