Prajitura Noire

de divainbucatarie in Prajituri, 9 Iun 2011 | 17595 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura la Licuta Marin si de atunci mi-am dorit sa o fac. Pentru o cioco-dependenta ca mine aceasta prajitura a devenit un fel de obsesie…

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 170 gr biscuiti de cacao
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata lapte
  • 2 linguri coniac
  • 250 frisca nebatuta
  • 15 gr gelatina
  • Pentru ornat:
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 30 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece.


Topim ciocolata la baine-marie. Adaugam coniacul si frisca, apoi restul de unt. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem gelatina la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc, la baine-marie, unde o tinem in jur de 10 minute, pana incepe sa prinda consistenta. O adaugam in compozitia de ciocolata. Amestecam bine. Turnam compozitia peste biscuiti. Lasam tava la rece pana a doua zi.


Pregatim sosul de ciocolata topind in baine-marie ciocolata si amestecand-o apoi cu lapte.

Fulgii de ciocolata ii facem cu aparatul de ras legume sau prin razatoare. Ii punem peste sosul de ciocolata pana apuca sa se intareasca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (80)

Ligia Bxl 1

14.11.2013, 14:13

ce bunatate

RoxyFoxy28 1

26.11.2013, 20:15

Daca nu am coniac cu ce pot inlocui?

Tuxedo 1

05.01.2014, 01:28

vai diva mea! cat de bine arata! de cand o planuiesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca