Prajitura Oco

de miremirc in Prajituri, 24 Oct 2011 | 10164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g faina
  • 1 lg cacao
  • 200 g nuci macinate
  • Crema :
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • Glazura :
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Oco:

Pentru blat : intr-un bol de plastic mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei mixand pana la omogenizare. Ca sa nu se lase albusurile, adaugam untul bucatica cu bucataica. Faina o amestecam cu lingura de cacao si o adaugam peste spuma de albusuri La sfarsit am incorporat nucile macinate, am omogenizat compozitia si am rasturnat-o intr-o tava dreptunghiulara de copt (24*30 cm)


Peste blat turnam crema care o facem astfel : galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi intindem crema peste blatul necopt inca. Stafidele le presaram peste crema.


Asamblare : blat-crema-glazura si dam la cuptor. Dam la copt prajitura pentru 30-40 minute., adika pana se intareste crema .lasam sa se raceasca si taiem, si servim.


Prajitura oco este o prajitura care se pregateste foarte repede si este foarte buna. Va doresc sa o incercati pentru ca este delicioasa !



P.S.: blatul se face si astfel : untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam apoi nucile, faina amestecata cu lingura de cacao, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura prin rasturnare, de jos in sus.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Oco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Kori 1

19.11.2011, 12:35

ce buna-i

mihaelar63 1

05.12.2011, 14:04

Sic prajitura , sic denumirea

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert choux a la creme
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

ieri la 22:31

Crema de zahar ars

de Lau 9

ieri la 22:15

Drob de pui

de Lau 9

ieri la 21:30

Tort cu ciocolata si zmeura

de oanapl 6

ieri la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Danutz