Desert prajitura Pani Walewska

de katty in Prajituri, 26 Feb 2021 | 5549 vizualizari

 

Daca tot  e perioada in care sarbatorim iubirea va aduc o prajitura celebra, de origine poloneza cu o poveste de dragoste celebra dintre Maria Walewska,contesa de Ornano si Napoleon.
Acum, privind in retrospectiva, daca as face din nou prajitura as face  bezea din mai multe albusuri deoarece este destul de putina si se intinde destul de greu.

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 250 gr faina
    • 50 gr zahar
    • 100 gr unt 82% grasime
    • 3 galbenusuri
    • 5 gr praf de copt
    • 350 gr visine congelate fara samburi
    bezea:
    • 4 albusuri
    • 120 gr zahar pudra
    • un praf de sare
    • 1 lingura amidon
    crema :
    • 400 ml lapte
    • 1 plic budinca de vanilie
    • 1 galbenus
    • un praf de sare
    • 100 gr zahar
    • 100 gr unt 82% grasime
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Pani Walewska:

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Presaram deasupra visinele  usor decongelate.

Pentru bezea mixam  albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul si incorporam usor cu o spatula. Intindem bezeaua cu atentie peste fructe. Putem inlocui visinele cu alte fructe acrisoare sau cu dulceata.

Dam tava la cuptorul preincalzit  la 150 de grade C, pentru 30 de minute, apoi crestem temperatura la 170 grade C, pentru 15 minute. Daca bezeaua se inchide prea tare la culoare acoperim cu hartie de copt tava.

Scoatem tava si lasam prajitura la racit, apoi o taiem in doua bucati egale.

Pregatim crema astfel: intr-o craticioara punem zaharul, galbenusul, sare si amestecam,apoi adaugam praful de budinca si lapte cate putin amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si amestecam pana crema se ingroase. Dam jos si lasam la racit, apoi amestecam cu untul mixat bine adaugand cate putin unt in crema. Pe o jumatate de  prajitura intindem crema, apoi punem cealalta jumatate. Trebuie sa umblam cu mare atentie sa nu o sfaramam.

Dam prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora. Portionam in momentul servirii.

TIPS-URI

1

puteti inlocui fructele cu un gem acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Pani Walewska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

28.02.2021, 18:48

Ce minunata este! Imi place mult ca ai pus visine! Bravo!

Panacris 1

03.03.2021, 21:45

RuxyRux 1

11.03.2021, 22:14

O splendoare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba si bezea