Prăjitură Parlament

de botcrina in Prajituri, 27 Mai 2013 | 53088 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat
  • 7 albuşuri
  • 7 linguri zahăr pudră
  • 7 linguri nucă de cocos
  • 50 de grame stafide
  • 3 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri finetti
  • 200 g biscuiţi
  • 100 ml cafea
  • 100 g sâmburi de nuca(cuburi de ciocolata cu alune, sau alune prajite)
Crema
  • 7 gălbenuşuri
  • 7 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri apă
  • 250 ml frişcă lichidă
Decor
  • ciocolată rasă
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Parlament:

Blatul

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt , eu am pus cuburi de ciocolată cu alune în loc de sâmburi de nucă.

Amestecăm făina cu praful de copt. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptat zahărul şi mai batem până se încorporează bine.

Când albuşurile sunt bătute, introducem în compoziţie făina în ploaie, apoi nuca de cocos şi stafidele. Amestecăm cu o lingură de lemn şi turnăm compziţia în tavă peste cuburile de ciocolată cu alune.

Punem tava în cuptorul încins la 170 de grade aproximativ 35 de minute.

Crema

Gălbenuşurile cu zahărul se amestecă până se topeşte zahărul apoi adăugăm 3 linguri de apă.

Facem această cremă pe aburi, iar când capătă o consistenţă potrivit de tare o luăm şi o punem la răcit.

Batem frişca lichidă până se întăreşte, când crema de gălbenuşuri s-a răcit amestecăm cu frişca bătută.

Începem să montăm prăjitura astfel:

Punem blatul pe un platou, peste acesta întindem un strat de finetti, apoi acoperim cu biscuiţii tăvăliţi prin cafea, peste biscuiţi turnăm crema şi deasupra radem ciocolată.

Se lasă câteva ore la frigider înainte de servire.

Poftă bună!!!

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Parlament" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

maerean_alina_maria 1

25.11.2013, 17:47

arata bine sar putea sa o fac de craciun!!! acum e post si e pacat!

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:26

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

laura2002 1

31.05.2015, 10:10

Bunaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!