Desert prajitura Piknic

de Rahela Velicu in Prajituri, 17 Aug 2017 | 9029 vizualizari

 

Am numit aceasta prajitura- Prajitura Piknic- dupa numele biscuitilor deliciosi pe care-i iubeam in copilarie. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri cu varf cu faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 400 g frisca lichida Hulala
  • 100 g smantana sarata grasa
  • 4 pachete de biscuiti Piknic (150 g)
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 3 liguri de cacao
  • + 200 ml lapte pentru insiropat
  • + nuca de cocos pentru ornat.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Piknic:

Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si si praful de copt si incorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit si, cand este complet racit, il taiem in doua.

Pregatim apoi crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam smantana si mixam in continuare pana cand este suficient de tare. Adaugam biscuitii maruntiti bine la blender si amestecam pana incorporam bine.  Adaugam zaharul pudra, amestecam si impartim crema in mod egal in 2 boluri. Intr-unul dintre boluri adaugam si cacao. Eu am folosit crema cu cacao deasupra, dar voi puteti folosi cum doriti.

Trecem la asamblarea prajiturii: punem primul blat in tava, o insiropam cu lapte si punem deasupra crema dintr-un bol. Nivelam, adaugam celalalt blat, insiropam si adaugam restul de crema. Presaram nuca de cocos deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Piknic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca poloneza