Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Dec 2021 | 2036 vizualizari

 

Chef ioc, ghete murdare, naravul din fire nu-mi dispare si pana la urma am incropit ceva si pentru Mos Nae. Probabil ca si el mi-a incropit niste nuiele pentru buna purtare, dar asta este o alta poveste. Ai sa va zic de ce prafuri, ca sa nu avem vorbe la proces. Pai uite cum sta treaba, cand prestam ceva dulce punem o sumedenie de prafuri si ne rugam sa iasa ceva comestibil, posibil  sau cu siguranta, cohorta de ''specialisti in toate'''vor sari ca arsi ca am folosit si niste prafuri neconforme cu standardele de sanatate ( fie vorba intre noi, nimeni nu-i sanatos .....la cap, ca de acolo pornesc toate). In fine, ceva mi-a iesit, e gustos, e mancabil si o sa iasa in analizele de peste 3000 de ani...))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 700 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 2 plicuri Creme Ole banane si ciocolata de la Dr. Oetker
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte cu 3,5 5 grasime
  • 15 g gelatina
  • 100 g ciocolata neagra 70% cacao
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1 cutie de 800 g cu compot de piersici
  • zmeura congelata
  • biscuiti populari
  • 1 tava cu dimensiuni de 30/25 cm, cu peretii mai inalti
  • Decor
  • frisca si bombonele colorate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae:

Mai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie acetata, sa stea teapan si drept.

Apoi am facut frisca, smantana rece de la frigider am mixat-o cu zaharul pudra( praf) pana am obtinut o frisca ferma. Apoi am mixat iaurtul cu prafurile Creme Ole ( deci cum spuneam, prafuri pentru Mos Nae). Am pus gelatina cu apa rece la hidratat. Intr-un castron de inox am pus cele 6 oua, zaharul, praful de sare si laptele, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase amestecul. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata, apoi am amestecat totul cu crema de iaurt, la final am adaugat cca 300 g frisca . In tava pragatita am ornat fundul tavii ( care o sa devina partea de sus a prajiturii) cu felii de piersica si zmeura maruntita, peste care am intins un strat de crema, apoi am ornat din nou cu piersica si zmeura. Peste restul de crema am pus ciocolata topita si am omogenizat bine, apoi am intins-o in tava. Ultimul strat a fost de biscuiti inmuiati in siropul de la compot. Am dat tava la frigider peste noapte, apoi am rasturnat prajitura si am ornat-o cu restul de frisca si a decorat cu bombonele colorate. Acum cu mi-o fi norocul, dar de nuia tot nu scap....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))0

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata de iaurt