Prajitura pufoasa cu piersici

de mirela0911 in Prajituri, 20 Iun 2016 | 4717 vizualizari

 

Este o prajitura pufoasa care merge excelent alaturi de o cana cu lapte, langa cafea sau de ce nu, cu iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 6 lg ulei
  • 150 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1-2 piersici din compot
  • zahar pudra vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu piersici:

Piersicile se taie felii subtiri si se lasa sa se scurga.

Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, se mixeaza, apoi se pune laptele. Se amesteca, apoi se pune coaja de lamaie,  faina si praful de copt. Se omogenizeaza.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza apoi se aseaza deasupra feliile de piersici. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa timp de 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea).

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si fructe proaspete.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura pufoasa cu piersici-0
Prajitura pufoasa cu piersici-1
Prajitura pufoasa cu piersici-2
Prajitura pufoasa cu piersici-3
Prajitura pufoasa cu piersici-4

COMENTARII (22)

mirela0911

mirela0911 1

23.06.2016, 06:13

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

anca_rm

anca_rm 1

23.06.2016, 11:31

o pufosenie cu fructe merge intotdeauna , minunata prajitura

dantes

dantes 1

08.07.2016, 07:10

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!