Prajitura RAFAELO ®Laura S.

de LauraS in Prajituri, 12 Sep 2010 | 25289 vizualizari

 

Aceasta reteta este PRIMA MEA CREATIUNE, de aceea, doresc ca, cine o reda sa fie specificata de la cine si de unde provine!

 

INGREDIENTE

Ingrediente-Crema:

  • 750ml frisca lichida
  • 700g ciocolata alba(de preferinta Milka)
  • citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior.

Ingrediente-blat-I: (tava folosita are dimensiunea de 25x35cm)

  • 3oua 
  • 100g zahar
  • 100ml ulei
  • 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale)
  • 100g zahar
  • 200g faina
  • 1 pac praf copt

Ingrediente:-blat-II:

  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 150g fulgi cocos
  • 2ls faina
  • 1/2 pac. praf copt
  • citeva picaturi esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura RAFAELO ®Laura S.:


  • Preparare-Crema:

    Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit. Se adaoga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider. Inainte de a fii intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul pina devine spumoasa si batoasa (ca. 10 min.)

  • Preparare-Blat-I: Ouale se separa,galbenusurile se freaca cu 100g zahar,laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca. 20-25min.la 160-180°C.

  • Preparare-Blat-II: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pina ce spuma este tare. Se adaoga fulgi de cocos,faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale. Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 160-180°C ca 20-25 min. A doua zi cind blaturile sint gata coapte si racite, prajitura se asambleaza.

  • Asamblare:


blat-I- este la baza,se pune crema,se aseaza peste,


blat-II- se pune crema si se acopera totul cu fulgi de cocoa. Se da la frigider pt. 2-3 ore. Totul este gata pt. servit.

 

TIPS-URI

1

Reusita retetelor consta de cele mai multe ori in calitatea ingredientelor.

2

Aceasta prajitura este foarte dulce,buna si nu chiar o prajitura de consum ci mai mult de ocazie.

3

BLATUL- cel din cocos iese ceva mai tare, dar dupa ce este uns cu crema,acesta in timp se inmoaie

4

CREMA- amestecul de frisca lichida si cicolata , trebuie neaparat sa aiva temperatura din frigider, numai atunci dupa ce s-a mixat ca. 1m min. crema  v-a deveni tare si totodata spumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura RAFAELO ®Laura S." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Ligia Bxl 1

30.03.2013, 12:29

frisca lichida sau smantana?ca nu inteleg...

babi5 1

26.06.2013, 15:30

MIUTA 1

30.09.2013, 11:13

La multi ani !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

ieri la 20:01

Fursecuri glazurate, asortate

de Ancutsa 6

ieri la 14:56

Salau cu gremolata si orez

ieri la 10:21

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu frisca si nuca