Desert prajitura rapida cu capsuni

de oanapl in Prajituri, 22 Mai 2017 | 14114 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 120 g zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 g capsuni
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu capsuni:

Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa. 

 Separat, freci galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi torni aceasta compozitie peste albusuri. Omogenizezi usor compozitia.
Faina o cerni impreuna cu praful de copt peste compozitie si amesteci totul cu o spatula cu miscari usoare, de jos in sus.
Praful de copt nu este obligatoriu, dar il poti adauga pentru siguranta.
Compozitia o rastorni intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelezi frumos, apoi pui capsunile taiate bucati pe toata suprafata.
Dai tava la cuptor, la foc mediu (150-160 grade C, la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca. jumatate de ora, pana prajitura trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, scoti prajitura pe un gratar si o lasi la racit, cu tot cu hartia de copt. Cand s-a racit bine, o portionezi dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nuci