Desert prajitura rasturnata cu visine

de oanapl in Prajituri, 29 Mai 2017 | 7385 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pentru visine
  • 150 g zahar pentru pandispan
  • 200 g faina
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 1 pachetel de zahar bourbon
  • esenta de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu visine:

Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm.
Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C.
Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt.
Acoperi tava si o dai la cuptor pentru 10-15 minute. Sucul de la visine, impreuna cu zaharul si cu untul topit formeaza un sirop. Lasi putin sa se racoreasca visinele.
Intre timp, pregatesti compozitia pentru blat. Separi ouale. Albusurile le bati bine de tot cu putina sare, 2-3 stopi de zeama de lamaie, 150 g de zahar si un pachetel de zahar bourbon.
Amesteci galbenusurile. Adaugi pe rand, cele 4 linguri de ulei de masline si esenta (sau coaja) de lamaie. 
Adaugi galbenusurile peste albusuri si amesteci cu miscari usoare, de sus in jos.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugi faina cernuta si praful de copt. Nu amestecati excesiv.
Compozitia obtinuta o torni in tava peste fructe si peste sirop. Nivelezi cu ajutorul unei spatule.
Dai tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Daca iese curata, prajitura este gata.
O lasi 2-3 minute, apoi o rastorni rapid. Pui un platou sau alta tava peste tava de copt si cu o miscare scurta si rapida, rastorni prajitura.
O tai dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Valurile Dunarii