Desert Prajitura "Regina Maria"

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 31 Aug 2018 | 6828 vizualizari

 

O prajitura foarte buna! M-am inspirat un pic de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 6-7 linguri faina, cu varf
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Blat din albusuri cu nuca:
  • 6 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 250 g unt
  • Sirop:
  • 8 linguri zahar
  • 800 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor:
  • ciocolata alba
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura "Regina Maria":

Blat pandispan:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza. Se adauga faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se asaza hartie de copt in ea. Se intinde aluatul si se introduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.

 

Blat din albusuri cu nuca:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos. Se incorporeaza nuca macinata.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

 

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Galbenusurile cu zaharul si sarea se pun intr-o alta cratita. Se pune apoi aceasta cratita in cea cu apa, mestecand din cand in cand cu un tel, pana cand se topeste zaharul, iar compozitia se ingroasa putin. Se ia cratita cu crema de pe foc, se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga cacaua si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca, iar untul se aduce la temperatura camerei.

Dupa ce s-a racit crema, aceasta se mixeaza si se incorporeaza untul in ea, putin cate putin.

 

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe siropul pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga esenta de rom.

 

Asamblare:

Se insiropeaza blatul pandispan si se unge cu jumatate din crema. Se adauga blatul din albusuri cu nuca si se insiropeaza. Se unge cu restul de crema. Pe deasupra se presara ciocolata alba taiata fin cu cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura "Regina Maria"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere rase