Desert prajitura ''Seara tarziu''

de Constelatialeu in Prajituri, 17 Oct 2016 | 15245 vizualizari

 

Pai da, ca era cam tarziu aseara, anul curent ziua pe terminate16 a lui Octombrie....si nici nu trebuie sa stiti de ce eu am facut la orele tarzii ceva dulce......

 

INGREDIENTE

  • 10 oua mai micute
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 100 g unt cu 70% grasime
  • 30 g cacao
  • 1 pliculet amoniac
  • 350 g visine
  • bucatele de ciocolata alba si neagra
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3-4 linguri de ulei
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura ''Seara tarziu'':

Mai intai am topit untul si l-am amestecat cu cacao. Apoi am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul amestecat cu cacao, la final am adaugat faina cernuta si amoniacul. In compozitia obtinuta se incorporeaza spuma de albusuri, in 2-3 etape, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Am turnat compozitia in tava. Visinele le-am tavalit prin faina si le-am pus peste blat, am rupt bucatele de ciocolata si le-am pus printre visine. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii.

Se lasa sa se raceasca apoi se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de abur si amestecata cu putin ulei.

Se lasa pana a doua zi, daca n-ai pofte si nu te apuci sa tai colturile, apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

TIPS-URI

1

 Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cmm, tapetata cu hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ''Seara tarziu''" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata