Prajitura Snickers

de ExploraCuisine in Prajituri, 30 Apr 2011 | 197626 vizualizari

 

E combinatia perfecta de blat cu crema caramel cu alune prajite din belsug, iar straturile de ciocolata o fac sa fie un desert ciocolatos super ultra mega gustos, foarte similara la gust cu ciocolata Snickers, de unde i se trage si numele :)

 

INGREDIENTE

Pt blat:      

  • 7 albusuri 
  • 7 linguri zahar 
  • 200 g nuca macinata 
  • 4 linguri faina 
  • 1 lingurita praf de copt  

Pt glazura 1:    

  • 200 g ciocolata alba 
  • 2 linguri ulei

Pt crema

  • 12 linguri zahar 
  • 200 g unt 
  • 7 galbenusuri 
  • 200 g alune prajite (eu am pus arahide)

Pt glazura 2

  • 200 g ciocolata cu lapte (sau neagra) 
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pt blat: preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt.



Incorporam cu o lingura usor, fara a apasa compozitia.

Intindem bezeaua in tava tapetata si introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).



Cand blatul este usor rumenit, scoateti tava din cuptor.



Lasam sa se raceasca pe un gratar si ne ocupam de glazura 1:

Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si turnam peste blatul racit si o intindem frumos.



Dam la rece pana se intareste ciocolata total. (Eu o pun de obicei in congelator, sa se inatreasca mai repede, daca nu respectati pasul acesta riscati ca ciocolata alba sa se amestece cu crema).


Intre timp ne ocupam de crema:


Intr-o craticioara caramelizam cele 10 linguri de zahar la foc mic.



Cand zaharul e topit complet, adaugam untul si amestecam bine.



Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.

Amestecam galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite.



Amestecam continuu si lasam sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase.



Dam la frigider pana cand crema e complet racita (eu o pun in congelator)

Cand e complet rece intindem crema peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba)



Dam la rece din nou prajitura, pentru ca crema sa se intareasca. Cand s-a intarit, facem glazura 2 la fel ca si 1: topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe aburi si o intindem peste crema de caramel.

Dam la rece pentru cateva ore. Servim cu multa multa pofta!



Va zic ca nu va puteti opri din mancat :))



 

TIPS-URI

1

Respectati pasii de racire, pentru ca altfel ciocolata se va combina cu crema.

2

folositi ciocolata de calitate pentru glazura.

3

puteti inlocui arahidele cu alune de padure, nuci, migdale prajite sau pistachio daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

DulciuriSiNuNumai 1

06.05.2013, 03:10

un deliciu!

ela 1

16.10.2013, 20:40

Sidy 1

01.02.2015, 07:10

Nemaipomenit de buna ! Ce dimensiune are tava ta ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34