Desert prajitura Snickers

de Geanina87 in Prajituri, 25 Dec 2013 | 186485 vizualizari

 

Cea mai buna prajitura... asta pentru ca imi plac la nebunie batoanele Snickers. Reteta era in "seif" de mai demult de la bucataras Exploracuisine si abia acum i-a venit randul. O voi repeta cat de curand, fiindca s-a terminat prea repede :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri de ulei
  • Glazura neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 2 linguri de ulei
  • Crema:
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 g arahide prajite nesarate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Snickers:

Blat: Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa. Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in albusuri.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru 25 minute sau pana cand se rumeneste usor, dupa care il lasam sa se raceasca.

Ciocolata alba impreuna cu cele 2 linguri de ulei se topeste pe baie de aburi si se toarna peste blatul racit complet, apoi se da la congelator pana se intareste.

Crema: Se caramelizeaza 10 linguri de zahar, peste care se adauga untul, amestecand rapid cu o lingura din lemn. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand untul este bine amestecat cu caramelul. Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri de zahar si le punem impreuna cu arahidele peste crema de caramel.Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa un pic, amestecand continuu. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca dupa care intindem crema peste glazura alba.Dam din nou la rece apoi turnam glazura neagra care se prepara la fel ca cea alba. Se lasa prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi se serveste, fara niciun fel de retinere:))

TIPS-URI

1

Eu am facut in tava de la aragaz, dar pentru a iesi mai inalta e indicat sa folositi o tava putin mai micuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bavareze cu ciocolata si alune