Prajitura taraneasca cu mere

de Constelatialeu in Prajituri, 3 Feb 2014 | 83126 vizualizari

 

Am vazut reteta asta la Gaby si m-a bantuit toata noaptea,asa ca azi am prestat-o,mai ales ca aveam toate ingredientele la indemana.Imi place sa prepar torturi,prajituri ,sa le zicem mai sofisticate,dar cand e vorba sa mananc,tot la placinte cu mere,branza,cornulete,galusti cu prune si alte chestii simple si delicioase,poftesc si chiar mananc nu ma joc.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
  • 200 g untura
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri lapte-optional,in caz ca cere faina
  • Umplutura
  • 1 kg si 1/2 mere
  • 100-150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura taraneasca cu mere:

Aluat:

Intr-un castron punem faina, drojdia, sarea ,zaharul si zaharul vanilat si amestecam, apoi adaugam untura si ouale si framantam un aluat gen plastelina. In cazul in care aluatul mai cere, adaugam si 2 linguri de lapte, depinde foarte mult de faina, la mine a fost cazul sa adaug si laptele. Formam o bila din aluatul respectiv si o dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura: Se spala si se curata merele, se dau pe razatoarea mare. Intr-o cratita cu fund dublu, sa nu se lipeasca, punem merele, daca sunt prea zemoase le stoarcem, dar nu foarte mult. Eu nu le-am stors ca nu a fost nevoie. Peste mere adaugam zaharul, am pus 150 g, prefer mai dulci, punem cratita pe foc si amestecam continuu pana ce scad suficient, la final adaugam scortisoara. Cine doreste poate sa adauge si alte esente.

Scoatem bila de aluat din frigider o impartim in 2 parti egale si intindem 2 foi un pic mai mari decat dimensiunea tavii, 22/28 cm. Asezam prima foaie, eu am pus hartie de copt in tava, in asa fel incat sa vina un pic si pe peretii tavii, o intepam cu furculita, intindem umplutura uniform si deasupra venim cu foaia a doua, la fel o intepam cu furculita. Dam tava la cuptorul preincalzit, cat sa se rumeneasca putin deasupra, cca 20-25 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

Se scoate din cuptor, se lasa un pic sa se racoreasca si se pudreaza cu zahar, se taie rece. Eu n-am avut rabdare, asa ca am taiat-o calda. E delicioasa.....

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura taraneasca cu mere-0
Prajitura taraneasca cu mere-1
Prajitura taraneasca cu mere-2
Prajitura taraneasca cu mere-3
Prajitura taraneasca cu mere-4
Prajitura taraneasca cu mere-5
Prajitura taraneasca cu mere-6
Prajitura taraneasca cu mere-7
Prajitura taraneasca cu mere-8
Prajitura taraneasca cu mere-9
Prajitura taraneasca cu mere-10
Prajitura taraneasca cu mere-11
Prajitura taraneasca cu mere-12
Prajitura taraneasca cu mere-13
Prajitura taraneasca cu mere-14
Prajitura taraneasca cu mere-15

COMENTARII (44)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

05.02.2014, 19:29

Pantiru_aly,unt cu peste 80% grasime..dar nu mai este acelasi gust..untura e untura,untul e unt...

gabriela17

gabriela17 1

22.04.2016, 18:34

buna ziua,
am facut si eu acesta reteta si am fost placut impresionata. dar foaia mi sa sfaramat toata. nu am pututo intinde deloc. ce imi recomandati?
va multumesc!

Constelatialeu

Constelatialeu 1

22.04.2016, 19:31

gabriela17 Sincer nu stiu de ce s-a sfaramitat, eu n-am patit asa, poate nu a fost suficient de rece...chiar nu stiu ce sa-ti spun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!