Prajitura "tavalita"

de miremirc in Prajituri, 22 Apr 2011 | 27907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g margarina
  • 2 lg miere
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1/2 lgt bicarbonat
  • Glazura :
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina (unt)
  • 4 lg lapte
  • 50 g cacao
  • 3 lg rom
  • 200 g cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "tavalita":

Mixam intr-un castron oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite, adaugam laptele, faina iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie.


Tapetam o tava cu hartie de copt (25*35cm) si turnam compozitia .


Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patratele.
Pregatim glazura astfel : intr-o craticioara punem zaharul, margarina, laptele, cacaoua si le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si punem rom-ul .Daca cumva raman cocoloase de cacao, strecuram glazura printr-o sita de inox.


Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi o tavalim prin nuca de cocos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

iri_iri 1

13.03.2013, 17:29

Geanina87 1

10.05.2013, 23:29

CookieMonster 1

11.05.2013, 10:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiura cu ciocolata si nuca