Prajitura Tavalita

de Geanina87 in Dulciuri, 1 Mar 2016 | 5602 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200g faina
  • 100g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • zeama de la jumatate de lamaie mica
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 200g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 200 g nuca de cocos si/sau nuca macinata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa.


Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri.


Punem si esenta si incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.


Tapetam tava cu hartie de copt si dam totul la cuptorul preincalzit 170 g pt aprox 25-30 min sau pana cand se va rumeni frumos deasupra.


Lasam sa se raceasca dupa care taiem blatul in cuburi de dimensiunea dorita.


Intr-o cratita punem untul, zaharul, cacaoa si esenta pe foc mic, amestecand continuu.


Cand se dizolva complet untul si zaharul,luam de pe foc si cu ajutorul unei furculite luam cate un cub si il cufundam in glazura calda, dupa care il tavalim prin nuca macinata si/sau nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Daca glazura se intareste, o mai puteti pune putin pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Catalina L 1

05.03.2016, 12:32

ce tentanta este

mirela0911 1

06.03.2016, 17:37

Ce buna e!

Geanina87 1

06.03.2016, 19:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos