Desert prajitura Tavalita

de Geanina87 in Dulciuri, 1 Mar 2016 | 14664 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • zeama de la jumatate de lamaie mica
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 200 g nuca de cocos si/sau nuca macinata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tavalita:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri. Punem si esenta si incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt si dam totul la cuptorul preincalzit 170 grade pentru 25-30 minute sau pana cand se va rumeni frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca  dupa care taiem blatul in cuburi de dimensiunea dorita. 

Intr-o cratita punem untul, zaharul, cacaua si esenta pe foc mic, amestecand in continuu.

Cand se dizolva complet untul si zaharul, luam de pe foc si cu ajutorul unei furculite luam cate un cub si il scufundam in glazura calda, dupa care il tavalim prin nuca macinata si/sau nuca de cocos. 

TIPS-URI

1

Daca glazura se intareste, o mai puteti pune putin pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose glazurate