Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

de Rocsi in Prajituri, 27 Dec 2015 | 25941 vizualizari

 

Prajitura tavalita este una din preferatele mele. Cea mai buna tavalita pe care am mancat-o vreodata, e facuta de mama soacra, spun asta fara nici o retinere. Desi am si eu o reteta de tavalita, am cerut-o pe a ei si am facut si eu. Daaaaa, e cea mai buna, cea mai cea. Pufoasa in interior, tavalita printr-un glazura delicioasa apoi prin cocos. Ne place, place!
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 80 gr unt (80% grasime)
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri miere calduta
  • 370-400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 400 gr unt (65%grasime)
  • 250 gr zahar
  • 12 linguri lapte
  • 80 gr cacao
  • 3-4 linguri esenta de rom
  • plus 350 gr nuca de cocos
Portii: 55
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos:

Blat: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 34x36 cm, turnam compozitia si o nivelam cu o paleta de silicon. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este copt, cam 25-30 de minute dureaza. Oricum, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Taiem marginile si le indepartam, iar prajitura o taiem in dreptunghiuri.

Glazura: Intr-o cratita punem untul, zaharul, laptele, cacaua si le punem pe foc. Lasam sa fiarba siropul pana untul si cacaua sunt bine dizolvate. Cand este gata, tragem siropul de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca. Trecem fiecare bucatica de prajitura prin glazura, apoi le tavalim prin nuca de cocos. Le asezam intr-o tava, le acoperim si le dam la rece.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pentru Mos Nicolae