Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

de lucy2002 in Prajituri, 19 Ian 2020 | 5688 vizualizari

 

Am vazut reteta la Jamila si am zis ca trebuie s-o probez si eu, acum cu sarbatorile de iarna ia venit randul. Multumesc pentru reteta Jamila!
Am mai adaugat in plus miere de albine in rest am cam respecatat reteta ei.
Este o prajitura aromata si usor de facut.
,,Bunatati pentru Craciun''

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri miere de albine poliflora
  • 200 gr unt cu 80% grasime
  • un pliculet praf de copt
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 250 ml lapte
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200-250 gr nuca de cocos razuita
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de copt tapetata cu hartie, nivelam frumos si o introducem la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumeneste un pic deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit bine  taiem marginile si portionam blatul in bucati mai mici sau mai mari. Trecem fiecare bucatica prin glazura, scuturam excesul, apoi o tavalim prin nuca de cocos.

Glazura:

Intr-o craticioara se pune laptele si zaharul pe foc, cand s-a incalzit adaugam ciocolata taiata bucatele, oprim focul si lasam ca ciocolata sa stea 2-3 minute si amestecam pana va arata ca o glazura. lasam glazura sa se raceasca.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (13)

lucy2002 1

20.01.2020, 06:45

Multumesc frumos tuturor pentru aprecieri!

dantes 1

20.01.2020, 09:38

Foarte buna!

Rocsi 1

20.01.2020, 19:28

Este o prajitura minunata si una din preferatele mele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si aluat turnat