Desert prajitura tavalita, de post

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2020 | 3203 vizualizari

 

O prajitura care m-a surprins, foarte buna ...aduce putin a textura de turta dulce.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 210 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 35 gr cacao
  • 50 ml ulei
  • 230 ml suc de compot (visine am folosit eu)
  • 100 gr visine fara sambure din compot (sau congelate)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • Pentru sos:
  • 30 gr caco
  • 175 ml apa
  • 100 gr unt de cocos,margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra (de post)
  • Extra: fulgi de nuca de cocos (150 gr)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita, de post:

Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine.

Turnam compozitia intr-o tava de 20 x 30 cm pe care am pus in prealabil hartie de copt si coacem in cuptorul preincins la 180 grade C, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitoarei. Daca folosim o tava mai mica, atunci prajitura va fi mai groasa.

Pana cand se coace prajitura, putem face sosul. Punem apa la incalzit si dizolvam in ea untul de cocos/margarina; zaharul, cacao si ciocolata.

Cand prajitura este gata, o taiem patratele, cat doriti de mari. Fiecare bucata o dam prin sos si apoi prin nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga in aluat stafide sau nuca, sau se poate face fara nimic

2

as mai fi adaugat putina esenta de rom , dar data viitoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita, de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu oreo