Prajitura "televizor'

de ralu_ca in Prajituri, 8 Iun 2013 | 10123 vizualizari

 

"televizorul" meu....are diametrul cam mare...dar e ok!
Merita!

 

INGREDIENTE

  • Aluat 1:cu cacao si se fac doua foi
  • 2 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 1 pachet amoniac stins in zeama lamaie
  • faina cat cuprinde pentru o coca nu prea tare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta vanilie
  • Aluat2:pentru o foaie galbena
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta vanilie
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • 400 g zahar
  • 300 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • esenta vanilie
  • Umplutura:
  • gem de caise+pere
  • 150 ml zahar vanilat
  • cacao pt pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "televizor':

Aluat blat cacao:


Toate ingredientele mentionate se amesteca si se formeaza aluatul, pe care il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Coacem la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.


Aluat blat galben:


Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se omogenizeaza foarte bine. Se adauga faina si albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aprox 20 min.


Crema:


Intr-o cratita punem laptele cu faina , zaharul si le omogenizam. Acestea se fierb pana se leaga bine ( ca o ciulama groasa ). Se lasa sa se raceasca si se adauga untul spuma, zeama de lamaie ( sa fie mai acrisoara ), esenta vanilie.


Asamblare:


Pe o tava asezam prima foaie neagra, apoi turman jumatate din crema, gem, blatul galben care a fost insiropat, gem, crema, iar la final blatul negru insiropat si pudrat cu cacao.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "televizor'" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:26

una din prajiturile copilariei mele

babi5 1

10.06.2013, 14:55

Alina26 1

10.06.2013, 15:35

arata super!!!e perfect "televizorul" tau!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de nuca