Prajitura Tiramisu

de miremirc in Prajituri, 29 Noi 2012 | 34673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 220 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 1 plic gelatina granulata
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de cafea
  • 500 ml cafea indulcita
  • 400 g piscoturi
  • pudra cacao
  • decoratiuni ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tiramisu:

Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece, timp de 10-15 minute.


Ouale le mixam cu zaharul pudra pana se albesc, apoi le punem pe foc mic (intr-o craticioara cu fund dublu de inox) sau pe aburi, timp de 10 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si lasam crema de oua sa se raceasca.


Pregatim cafeaua, o indulcim cat dorim si o lasam sa se raceasca. La sfarsit adaugam lichiorul de cafea .


Intr-un bol mixam putin mascarponele, adaugam crema de oua racita, esenta de vanilie, gelatina topita, iar la final frisca batuta (sau smantana batuta spuma cu putin zahar).


Luam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) o umezim cu apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cu grija jumatate din crema obtinuta, asezam un strat de piscoturi inmuiate (nu foarte mult) in cafeau indulcita, restul de crema si inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea.


Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, o rasturnam pe o farfurie si o decoram cu pudra de cacao si decoratiuni de cacao.


O reteta minunata, rapida si pufoasa ! Va doresc pofta buna ! :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

iri_iri 1

29.11.2012, 19:28

Sim0na 1

29.11.2012, 20:34

O minunatie!!

davinci 1

25.05.2013, 23:06

Am facut aceasta reteta, dar fara frisca, fara gelatina topita si fara a o rasturna. Dupa ce a stat in frigider cam 3 ore, ce pot sa spun: ex- tra- or - di- na- ra. Cea mai simpla prajitura si pot spune ca, foarte rapid de facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!