Prajitura tiramisu cu ciocolata

de xana in Prajituri, 11 Iun 2014 | 6561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr faina
  • 3 oua
  • 180 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 30 gr cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Sirop:
  • 150 ml cafea
  • 1 shot de Amaretto
  • Pentru crema:
  • 350 gr mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tiramisu cu ciocolata:

Pentru blat, topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca. Mixam zaharul cu margarina pana devine o crema pufoasa, apoi adaugam pe rand galbenusurile celor trei oua, mixand dupa fiecare adaugare. Urmeaza esenta de migdale si ciocolata topita, pe care le incorporam cu ajutorul unei spatule.


Adaugam faina, cacaua si praful de copt in compozitie si omogenizam.


Mixam albusurile pana devim o spuma firma si le incorporam in preparatul de mai sus, in doua etape si cu miscari de jos in sus.


Intr-o tava cu tartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Lasam blatul la racit, apoi il taiem in trei pe orizontala si il insiropam cu Amaretto si cafea(preparata dupa gust), amestecate dinainte.


Pentru crema, mixam galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie pana devine o crema albicioasa iar zaharul s-a topit. Adaugam mascarpone si omogenizam.


Umplem blatul cu crema, lasand cateva linguri pentru decor.

 

TIPS-URI

1

Latura tavii pe care am folosit-o are latura de 20cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

laura_n 1

16.06.2014, 14:56

arata grozav!

xana 1

16.06.2014, 19:24

Multumesc!

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu in stil romanesc