Prajitura Tosca

de Geanina87 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 44967 vizualizari

 

Delicioasaaaaa!!! Un singur lucru vreau sa specific si anume ca prajitura arata mult mai bine in realitate decat in poze. Reteta e de la bucataras La Ancuta si ma bucur de alegerea facuta,deoarece toti cei care au gustat prajitura au fost incantati de gust. Eu am marit cantitatile,pentru o tava de 35/35.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 225 g zahar
  • 75 g mac
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 4,5 linguri faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 4,5 linguri amidon
  • 330 ml lapte
  • 200 g unt( la temperatura camerei)
  • 100 g margarina Unirea (la temperatura camerei)
  • esenta vanilie
  • 250 g biscuiti
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura coniac sau esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 75 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pt bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste putin .


Crema: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 9 linguri de zahar pana se albesc putin,apoi adaugam amidonul. Mixam in continuare si adaugam laptele rece putin cate putin.Mai mixam putin,dupa care punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema.Lasam la racit. Untul, margarina si cele 3 linguri de zahar se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie si adaugam putin cate putin din crema racita pana cand o incorporam pe toata.


Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru a se topi caramelul.Dupa ce s-a topit se adauga coniacul.


Glazura: Ciocolata taiata marunt se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul si se amesteca pana se topeste ciocolata.Se da deoparte pana ajunge la consistenta unei smantani.


Asamblare: Blat,crema, biscuiti insiropati,glazura.Se da la rece, apoi se taie si se serveste cu mare pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Alina26 1

09.06.2014, 16:05

a minunata prajitura!!!!

Geanina87 1

09.06.2014, 17:59

JulyCris 1

10.06.2014, 15:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!