Prajitura Tosca

de Geanina87 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 45635 vizualizari

 

Delicioasaaaaa!!! Un singur lucru vreau sa specific si anume ca prajitura arata mult mai bine in realitate decat in poze. Reteta e de la bucataras La Ancuta si ma bucur de alegerea facuta,deoarece toti cei care au gustat prajitura au fost incantati de gust. Eu am marit cantitatile,pentru o tava de 35/35.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 225 g zahar
  • 75 g mac
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 4,5 linguri faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 4,5 linguri amidon
  • 330 ml lapte
  • 200 g unt( la temperatura camerei)
  • 100 g margarina Unirea (la temperatura camerei)
  • esenta vanilie
  • 250 g biscuiti
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura coniac sau esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 75 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pt bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste putin .


Crema: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 9 linguri de zahar pana se albesc putin,apoi adaugam amidonul. Mixam in continuare si adaugam laptele rece putin cate putin.Mai mixam putin,dupa care punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema.Lasam la racit. Untul, margarina si cele 3 linguri de zahar se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie si adaugam putin cate putin din crema racita pana cand o incorporam pe toata.


Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru a se topi caramelul.Dupa ce s-a topit se adauga coniacul.


Glazura: Ciocolata taiata marunt se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul si se amesteca pana se topeste ciocolata.Se da deoparte pana ajunge la consistenta unei smantani.


Asamblare: Blat,crema, biscuiti insiropati,glazura.Se da la rece, apoi se taie si se serveste cu mare pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Alina26 1

09.06.2014, 16:05

a minunata prajitura!!!!

Geanina87 1

09.06.2014, 17:59

JulyCris 1

10.06.2014, 15:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si glazura de ciocolata