Prajitura trei culori

de MotanLaOale in Prajituri, 11 Feb 2015 | 24394 vizualizari

 

Este prajitura din caietul cu retete care era preferata sotiei mele si se facea foarte des.
Am facut-o si eu dupa 15 ani. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 200g zahar tos
  • 200g zahar pudra
  • 250g margarina (200g unt)
  • 4 oua
  • 150g nuca pisata
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 400g gem de visine (un borcan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura trei culori:

Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged.


Se inparte aluatul in doua parti.


Intr-o jumatate se incorporeaza zaharul vanilat iar in cealalta cacaoa.


Se intinde o foaie din aluatul cu vanilie. (deschis la culoare)


Intr-o tava (32x43) unsa cu unt si tapetata cu faina se pune foaia intinsa.


Se intinde uniform pe ea gem si se presara nuca.


Se intinde o foaie si din aluatul cu cacao. (inchis la culoare)


Se pune foaia in tava peste gem si nuca.


Se intinde restul de gem si se presara nucile ramase.


Cele trei albusuri se bat spuma cu zaharul pudra ca pentru bezele.


Bezeaua se pune in tava peste foi si se intinde uniform.


Se introduce in cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute.


Se taie inca calda ca sa nu crape bezeaua.


Eu am uitat si am taiat-o rece si s-a spart bezeaua, dar a fost foarte buna.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face cu orice gem va place.

2

Aluatul fiind fraged cel mai bine se intinde cu mana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

MotanLaOale 1

18.02.2015, 18:45

laura_n 1

21.03.2016, 15:54

ce bunaciune!

MotanLaOale 1

21.03.2016, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Desert chec de post cu cirese