Desert prajitura "Triumf"

de Teo in Prajituri, 6 Noi 2011 | 138478 vizualizari

 

Mi-am revazut colectia de reviste "Femeia" si am descoperit o reteta intr-o revista din anul 1987, mi-a placut cum arata si astazi am incercat-o si eu cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 15 piscoturi
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 150 ml frisca
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 350 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Triumf":

Blat:  Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz si se toarna compozitia de blat. Se asaza cele 15 piscoturi deasupra, cate 3 piscoturi pe 5 randuri cu distanta de aprox 1 cm intre ele. Se apasa usor fiecare piscot pana cand se ridica un pic compozitia de blat deasupra piscoturilor. Se da la cuptor pentru 25-30 minute. Dupa ce s-a racit, blatul de insiropeaza dupa plac.

Crema:  Ciocolata alba se amesteca cu frisca si se pune pe baie de aburi pana cand se topeste. Se da la rece. Laptele se pune la foc. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga budinca si se toarna deasupra laptele cald, putin cate putin, amestecand cu un tel. Se fierbe crema pana cand se ingroasa budinca si se amesteca cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Pana cand se raceste budinca se pune gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, apoi se asaza paharul pe baie de  aburi pana cand se dizolva gelatina. Intre timp se bate frisca, cei 350 ml. Se amesteca budinca racita cu gelatina si cu frisca. Se mixeaza bine, apoi se asaza crema peste blatul insiropat. Deasupra se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Triumf"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (59)

RuxyRux 1

16.01.2014, 22:01

Cred ca e minunata!

Criss 1

03.04.2015, 12:25

Lina24 1

25.12.2015, 11:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Triumf