Desert prajitura turnata cu mere

de oanapl in Prajituri, 25 Mai 2017 | 3709 vizualizari

 

reteta pentru picnic
Pentru aceasta reteta, am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Georgianei (GeorgiG), pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste.
Eu am folosit mai putin zahar (atat la blat, cat si la umplutura) si a fost suficient. Daca va plac prajiturile mai dulci, puteti folosi 18 linguri de zahar pentru blat.

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  •  umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara pulbere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere:

Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust.
Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul, mixand in continuare. Adaugi apoi laptele caldut, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptor, pentru 10-15 minute.
Scoti tava din cuptor si peste blatul copt putin, torni merele calite, apoi torni restul de aluat. Introduci din nou tava in cuptor, pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

Poti face cele 2 foi separat, punand jumatate din ingrediente, astfel incat cele 2 foi vor iesi egale.

2

Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 25 x 35 cm si mi-au iesit cam subtiri blaturile. Va sfatuiesc sa folositi o tava mai mica, cu dimensiunea de 20 x 30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

25.05.2017, 19:47

Spun un mare DA acestei prajituri, pentru ca este atat de buna, efectiv se topeste in gura!

alilianaa 1

25.05.2017, 22:53

buna, foarte buna!

dantes 1

26.05.2017, 17:31

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel