Prajitura Valurile Dunarii cu mere

de diana_k in Prajituri, 27 Oct 2013 | 45954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 6 oua,
  • 150g zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 200g faina,
  • cacaua,
  • 50ml ulei
  • + 6 mere feliate
  • CREMA:
  • 1 plic de budinca
  • 4 linguri de zahar
  • 350ml lapte
  • 200ml frisca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii cu mere:

Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Trei sferturi de compozitie se toarna in tava, restul se amesteca cu cacaua si se toarna usor cu atentie peste stratul din tava.


Se alineaza feliile de mar cu partea exterioara in sus si se introduce tava in cuptor. Se coace prajitura la 180grade C timp de 25-30 de minute.


Crema: Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se acopera si se lasa la racit. Frisca se bate bine, se amesteca cu budinca rece si se intinde peste blatul rece. Se rade ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Alexandra Burz 1

25.01.2014, 00:06

Pushaa 1

25.01.2014, 11:35

buna tare!

babi5 1

25.01.2014, 15:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32